Ohjeita karttapaikannuksen käyttämiseen

Kartalla näkyvää aluetta voi säädellä klikkaamalla karttaikkunan toimintonappeja. Jotakin tiettyä kohtaa kartalla voi tarkastella lähemmin myös kaksoisklikkaamalla haluamaansa kohtaa kartalla. Näytepistealueelle tarkentaminen tehdään "Zoomaa näytepisteiden alueelle". Takaisin alkuperäiselle alueelle pääsee klikkaamalla "Zoomaa alkuperäiselle alueelle".

Alla olevat kuvat havainnollistavat kartan toimintonappien käyttöä.

suuntaus-ohjeet
karttalayer-ohjeet

Paikanna näyte viemällä kursori (osoitin) näytepaikan kohdalle ja napsauta kerran hiiren vasemmalla painikkeella. Siirrä paikannus tilauslomakkeelle klikkamaalla "Siirrä näytetiedot lomakkeelle" -nappia. Peruslohkotunnus -kenttään voi myös kirjoittaa peruslohkotunnuksen. Käydä mahdollisuuksien mukaan 10-numeroista virallista EUlohkotunnusta.

Voit halutessasi poistaa näytepaikan napsauttamalla näytteen paikkaa osoitavaa pallukkaa uudestaan hiiren vasemmalla painikkeella.

Jos kartalla ei näy lohkorajojasi, vaikka kirjauduit sisään asiakasnumerolla ja tilatunnuksella, Viljavuuspalvelulla ei ole lohkojesi täydellisiä EU-tunnuksia eikä siksi pysty näyttämään rajoja. Paikantamalla näytteet peruskartan avulla ja kirjoittamalla 10-numeroiset lohkotunnukset näytteittäin "Peruslohkotunnus"-tekstilaatikkoon ja tekemällä tämän jälkeen tilauksen, lohkot näykyvät analyysitulosten valmistuttua seuraavana päivänä Tuloslaarissa sekä uutta tilausta tehtäessä Tilauslaarissa.

Kun olet paikantanut näytteet, sulje karttanäkymä "Sulje karttanäkymä" -painikkeesta ja täytä lomakkeen otsake- ja tilaustiedot. Tilauslomakeen lähetyspainike on näytön vas. alareunassa - sen painamisen jälkeen on mahdollista printata näytekartta sekä tehty tilaus paperiversioksi.

HUOM!Maanmittauslaitos omistaa maastorasterikartan oikeudet eikä sitä saa tallentaa tai kopioida ilman Maanmittauslaitoksen lupaa. VIPU-lohkorajakarttoja voi tallentaa, tulostaa ja kopioida vapaasti.